Božinović o zatvaranju Markovog trga: ‘Nitko nije očekivao da će se ovo dogoditi’

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

“O motivima današnjeg napada na policajca neozbiljno je govoriti”, poručio je ministar Davor Božinović u Dnevniku HRT-a nakon što je upitan da komentira objavu 22-godišnjeg mladića na Facebooku. Dodaje kako se ne može tvrditi da je napisao napadač, a to će istražiti DORH i policijski službenici kako bi se dobio uvid što se točno dogodilo.

Na pitanje kako je moguće da je napadač pobjegao s Markovog trga, Božinović u je rekao kako je “bio u prednosti jer nitko nije mogao očekivati da će ne nešto ovakvo dogoditi”.

“Jedan od policajaca uperio je vatreno oružje prema počinitelju što ga je nagnalo na bijeg”, dodao je Božinović rekavši da su se sve policijske snage koje su bile na terenu u tom trenu angažirale.

Istaknuo je kako je Markov trg oduvijek bio otvorena javna površina te da je siguran kako je ravnateljstvo policije napravilo tri elaborata koja se mogu primijeniti, no trenutno ne može donositi nikakve zaključke.


Slaže se da državne institucije treba štititi te da je jedna od opcija potpuno zatvaranje Markovog trga.

“Naravno da bi se za mogli otvoriti crkva i dio grada koji turiste obilaze, ali u budućnosti pod striktnim sigurnosnim uvjetima”, rekao je.

Dotkanuo se i govora mržnje u komentarima na društvenim mrežama.

“Imamo mehanizme ispred različitih portala i to će biti regulirano Zakonon o elektroničkim medijima”, objasnio je.

Dodao je i kako su upravo urednici portala odgovoni za širenje govora mržnje.

Komentari