Božinović najavio još veće inspekcije u klubovima: Zbog enormnih kazni više nikome neće biti do plesa!

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Ministar unutarnjih poslova i šef Nacionalnog stožera RH, Davor Božinović, rekao je kako se građani moraju pridržavati mjera koje su donijeli sve dok traje epidemija.

“Mi smo donijeli mjere. Kada bi se one primjenjivale, ne bismo trebali nikakve dodatne aktivnosti. Mi pratimo situaciju, brojevi rastu i izvan Hrvatske. Mi ćemo se sada fokusirati na propisano, na pravne osobe, u smislu sankcioniranja ponašanja koja nisu u skladu s mjerama. HZJZ je napisao detaljne preporuke s ciljem da se ne zatvaramo. Molim sve da ih se pridržavaju, to nam je jedini način da usporimo širenje virusa”, rekao je Božinović.

Kazao je kako se građani trebaju suzdržavati druženja, privatnih zabava i sastajanja.

“Sve dok traje epidemija građani se trebaju suzdržati druženja, privatnih zabava, sastajanja. Mi propisujemo ono što je javno, ono što je u domovima niti možemo niti hoćemo kontrolirati. Ali u tim okolnostima se ljudi najviše opuste i onda dolazi do širenja virusa. Nije ovo velika filozofija. U praksi to nije ugodno niti lagano, ali to je jedini način da se prebrodi ova kriza”, objasnio je.


Najavio je i još veće inspekcije na terenu.

“Sankcionirat će se organizatori, vlasnici objekata ako se u njihovom objektu ne pridržavaju mjera. Neku noć, propisano je da nema plesa, dođe inspektor i vidi da se pleše, slijedi kazna 30.000 kuna. Pokušavamo objasniti da nisu mjere jer netko želi trenirati strogoću, te mjere su za dobrobit svih i želimo da ostanu otvoreni. Ako ne poštujete elementarnu preporuku, slijede sankcije”, rekao je Božinović”, kazao je.

Dodao je i kako se ne planira uvesti policijski sat, ali su brojke alarmantne.

Komentari