BORBA ZA FILOZOFSKI! Dvoje kandidata u tijesnoj utrci za poziciju dekana

FOTO: Ivan Perkov/Studentski.hr

Na četverosatnoj izvanrednoj sjednici Uprave Filozofskog Fakulteta vijeće toga fakulteta glasalo je kako o predloženim programima dva kandidata. Tako je program Nevena Jovanovića dobio 55 glasova za i 20 glasova protiv, a program Renate Geld 53 glasa za i 19 protiv.

filozofski fakultet prosvjed
FOTO: Facebook

Dan prije Uprava fakulteta priopćila je da jedan od troje kandidata za dekana toga fakulteta, Tomislav Galović, odustao od kandidature žaleći se da su ga “devijacije u početnom dijelu postupka” za izbor dekana dovele u neravnopravan položaj, a koje su usmjerene na njegovu osobnu i profesionalnu diskreditaciju.

Naime, izvanredna sjednica Fakultetskoga vijeća trebala se održati u srijedu 28. listopada, ali je od dužnosti dekana Miljenko Šimpraga izjavio da je morao prekinuti izvanrednu sjednicu Fakultetskog vijeća planiranu zbog epidemioloških razloga u dva dijela.

Razlog je bojkot tridesetak članova koji nisu bili pozvani na prvi dio sjednice. Rezultati izbora za dekana bit će upućeni na daljnju proceduru upravi Sveučilišta u Zagrebu.


Komentari