Bez Katarine Peović, Možemo! je postala idealna stranka za stvaranje ‘antibandićevske’ koalicije s SDP-om

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Vijest o pucanju Zeleno-lijeve koalicije pravo je iznenađenje na političkoj sceni, s obzirom da je od osnutka prošlo svega pet mjeseci. Podsjećamo, predsjednik stranke Možemo! Tomislav Tomašević je se jučer konačno oglasio po po pitanju navedenog, naglasivši u priopćenju da “zbog iznesenih optužbi i teško narušenih odnosa nema više prostora za suradnju s Radničkom frontom u Saboru i zagrebačkoj Gradskoj skupštini”.

Strategija za lokalne izbore bila je presudna za raskol zeleno-lijevih, a Radnička fronta se navodno protivila koaliciji s SDP-om, koji je, čini se, spreman podržati Tomaševića na lokalnim izborima u glavnom gradu. Čini se da postoji razor između Katerine Peović i SDP-a, zbog čega je se zeleno-lijevi blok odrekao u zamjenu za podršku SDP-a.

Kako piše Jutarnji, Peović je bila trn u oku aktualnom riječkom gradonačelniku i SDP-ovu Vojku Obersnelu. Podsjećamo, Peović se planira kandidirati za navedenu poziciju na izborima 2012.

Iako je zastupnica Možemo! Sandra Benčić demantirala dogovor sa SDP-om, nije krila mogućnost  “stvaranja široke antibandićevske koalicije u kojoj bi bili i SDP i RF ako tako odluče”.


Po pitanju navedenog iz SDP-ovg vrha odgovorili su da su šanse za navedeno velike, ako se međusobno dogovore. Isto tako demantiraju da je jedan od uvjeta bio raskol sa Radničkom frontom.

Komentari