Bandić troši basnoslovan novac na osiguranje Grada, a suprug njegove pročelnice jedini se javio na natječaj!

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Grad Zagreb objavio je natječaj za novi dvogodišnji ugovor za poslove privatne zaštite Grada Zagreba i ustanova Grada Zagreba, a procijenjen na 117.723.750,00 kune!

Jedina ponuda stigla je od firme Bilić-Erić Security koja, zajedno s još troje ponuditelja (VG Teh Security, Sokol i Sigurnost), premašuje procijenjeni iznos nabave i iznosi 124,288,573.13 kune, javlja ekipa emisije Radio Studenta, Strah od Slobode.

“Isti posao tvrtka je u zajednici s još tri ponuditelja (Sokol, V grupa i Sigurnost) obavljala i do sada, ali je vrijednost dvogodišnjeg ugovora sklopljenog 2018. godine bila značajno manja – „tek“ 83.838.232,50 kuna. I tada je ponuda na osnovu koje je i sklopljen ugovor za nekoliko milijuna premašila procijenjeni iznos nabave, koji je tada iznosio 80.187.500,00 kn, a zajednica je bila jedini ponuditelj na natječaju”, napisali su iz Straha od Slobode na svom Facebook profilu.

U cijeloj je priči još i najproblematičnija činjenica da je suvlasnike firme koja je dini ponuditelj, i koja od grada traži mnogo veća sredstva od predviđenih, suprug Mirke Jozić, Bandićeve pročelnice za gospodarstvo.


Iz iste emisije navode kako ovo nje  jedini posao tvrtke Bilić-Erić s Gradom Zagrebom, već je ta firma od 2018. godine s Gradom sklopila veći broj ugovora u vrijednosti od preko 25 milijuna kuna.

“Čini se da potres, poplava i gospodarska kriza uzrokovana korona virusom ni najmanje nisu omele uspješno poslovanje tvrtke, a samo će zlobnici ovaj sjajan rezultat smatrati posljedicom možebitnih veza suvlasnika u gradskoj upravi”, zaključuje ekipa iz Straha od slobode.

Komentari