Ako još niste znali, svi čiji su objekti oštećeni u potresu mogu besplatno parkirati vozila

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

U javnim garažama Langov trg, Tuškanac, Petrinjska, Gorica i Jelkovec 1 omogućeno je besplatno parkiranje korisnicima koji imaju prebivalište u zoni naplate parkiranja, a besplatno parkiranje na javnim parkiralištima omogućeno je korisnicima koji imaju prebivalište na području gradskih četvrti Gornji i Donji grad.

Korisnici koji žele ostvariti pravo besplatnog parkiranja trebaju ishoditi potvrdu od Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet   (Sektor za građenje i sanaciju oštećenih objekata društvenih djelatnosti i stambenih objekata) da su njihovi stambeni objekti oštećeni u potresu te ispuniti Zahtjev za besplatno parkiranje na javnim parkiralištima.

Korisnici zahtjev mogu preuzeti na web stranici podružnice Zagrebparking te na blagajni Podružnice u Holding centru Zagrebačkog holdinga, Ulica grada Vukovara 41.

Ukoliko zadovoljavaju uvjete, korisnicima će se izraditi parkirališna karta za javna parkirališta s maksimalnim rokom važenja tri mjeseca od datuma izdavanja za korisnike čija je nekretnina s oznakom „neuporabljivo“, odnosno s rokom važenja jedan mjesec od datuma izdavanja za korisnike čija je nekretnina s oznakom „privremeno neuporabljivo“.


Oni korisnici koji su ishodili tromjesečnu besplatnu parkirališnu kartu na temelju crvene naljepnice, istu mogu produžiti na još tri mjeseca, dok korisnici koji su dobili jednomjesečnu besplatnu parkirališnu kartu na temelju izdane žute naljepnice, istu mogu produžiti za još jedan mjesec.

Besplatnu parkirališnu kartu za parkiranje u javnoj garaži ili za parkiranje na javnom parkiralištu moguće je ishoditi za samo jedno vozilo po stambenoj jedinici.

Više informacija pronađire ovdje.

Komentari