Za vrijeme adventa 34 posto manje kaznenih djela nego lani, najviše džepnih krađa

Foto: Borna Kos

34 posto manje kaznenih djela nego lani počinjeno je proteklih blagdana na adventskim lokacijama u našem gradu, izvijestili su iz Policijske uprave zagrebačke. A u suradnji s Gradskom turističkom zajednicom policajci su se educirali kako bi posjetiteljima omogućili što kvalitetniji boravak u gradu.

Zahvaljući provedenim preventivnim i represivnim mjerama policije, Advent je protekao bez većih izgreda, a sigurnost građana nije narušena, rekao je načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić. Naglasio je kako su ovog adventa u gradu počinjena 33 kaznena djela, što je za 17 manje nego prethodne godine. “Među kazenim djelima najviše je krađa, za izdvojiti je 13 džepnih krađa, uz naznaku da nismo zabilježili teža kaznena djela poput razbojstva”, prenosi Radio Sljeme.

86 posto ispitanika potvrdilo je da su se u gradu osjećali sigurno, a osim sigurnosnog aspekta, policajci su se pobrinuli da advent za građane prođe što kvalitetnije i u turističkom smislu. U suradnji s gradskom turističkom zajednicom, ističe njezina direktorica Martina Bienenfeld, provedena je posebna edukacija za policajce. “Radi se o tome da smo pokrenuli edukaciju djelatnika za engleski jezik i za upoznavanje s gradom Zagrebom kroz turističke aspekte. Ono što smo dobili natrag kao rezultat nakon edukacije je uistinu sjajno! ”

Policija i turistička zajednica svoje snage ponovno će udružiti u ožujku, na Festivalu svjetla, koji u naš grad dovodi brojne goste iz zemlje i svijeta.


Komentari