Pikanterije s Adventa: Zaposleni nam otkrili kolike bakše zarađuju

FOTO: Instagram/fuliranje

Zagrebački Advent privodi se svome kraju, a osim zadovoljnih posjetitelja, najveći osmjeh imaju ugostitelji. Konkretnije, zaposlenici sa štandova sa vinom, fritulama i kobasicama u pecivu. Upravo oni zadovoljno trljaju ruke i potvrđuju da su upravo štandovi sa ovakvom ponudom – bili najposjećeniji.

Veći dio radne snage čine studenti. Jedan od njih je student koji već danima na Fuliranju toči vina i rakije iznimno je zadovoljan sa satnicom koja iznosi 40 kuna. No, još je zadovoljniji “bakšišom”.

“Danas mi je najlošiji dan i za sad imam samo sto kuna viška”, kazao nam je i dodao kako obično smjenu završi sa barem 300 kuna više u džepu.

Gotovo identično kazuje Ana koja prodaje kobasice kraj klizališta. Doduše, njezina je satnica 30 kuna, ali lokacija kućice omogućila joj je gomilu viška i više nego duplu zaradu. Nije, stoga, čudno što se studenti svake godine “tuku” za mjesto prodavača na štandu. Novac koji zarade u te dane, omogućava im mirnije mjesece koji slijede.


Ipak, nije svima tako bajno. Saznali smo da neki studenti imaju 26 kuna satnicu, a imaju gotovo istu ponudu, lokaciju i opseg posla kao i ovi koji dobivaju 40 kuna. Ovisi li to, onda, o lokaciji ili je ipak samo na volji poslodavca?

Upravo to pitanje postavili smo svim ispitanicima i odgovori su bili zanimljivi. Svi su složno rekli da vjeruju da je u pitanju volja poslodavca, bez obzira na lokaciju, ponudu i opseg posla.

Komentari