Ministar Capelli: ‘Ja sam provodio natječaj za kućice za Advent kada sam bio gradonačelnik’

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Ministar turizma Gari Capelli osvrnuo se u izjavi za Novu TV na turističku godinu, daljnje planove, ali i činjenicu da se na najvećem Adventu u zemlji, u Zagrebu, ne raspisuje natječaj za kućice.

Ministar turizma Gari Cappelli kaže kako advent diljem Hrvatske bilježi porast gostiju. U Zagrebu je to 5 posto, u Dubrovniku čak 52 posto, a Splitu 22 posto više turista.

Što se tiče porasta na razini cijele godine, to je pet posto više turista te dva do tri posto više noćenja. Zarada je u odnosu na prošlu godinu osam posto veća to jest od turizma smo zaradili dvije milijarde kuna više nego prošle godine u ovo doba, iznio je podatke.

O aferi s adventskim kućicama u Gradu Zagrebu, koji jedini ne provodi natječaj za njihovu dodjelu, Cappelli kaže da sve mora biti transparentno. “Na razini cijele Hrvatske sad je boom tog adventa i definitivno sve treba biti transparentno. Bio sam 11 godina gradonačelnik. Koliko se sjećam ja sam provodio natječaje”, rekao je ministar koji je bio gradonačelnik Malog Lošinja.


Komentari