(FOTO) Kralj zagrebačkog adventa ima pravo kraljevstvo u Istri: Tamo je sagradio vilu vrijednu 10 milijuna kuna

Booking.com

Denis Mohenski, apsolutni rekorder po broju kućica na zagrebačkom Adventu, u Istri je sagradio luksuznu vilu s bazenom vrijednu barem deset milijuna kuna. Ime joj je Villa Bianca, a ljeti je iznajmljuje turistima za gotovo 32.000 tisuće kuna tjedno, piše 24sata.

Novi nastavak afere ‘Kućice’: Kraljevi Adventa neke kućice dobivaju u pola cijene, a neke plaćaju – građani

U Bužiniji pored Novigrada Mohenski je prošle godine kupio oranicu i na njoj ove godine dovršio gradnju vrijedne vile. U zemljišnim knjigama nije upisan nikakav teret, što znači da je zemljište kupio bez kredita. Denis je tek 2016. osnovao tvrtku s kojom je prvi put sudjelovao na Adventu. A danas posjeduje ovu vilu.


Skupocjena Villa Bianca glasi na Denisa i Sunčanu Mohenski, a vrijednost joj se procjenjuje na nešto više od milijun i petsto tisuća eura. Za 24sata ju je procijenio sugovornik s 15 godina iskustva u razvijanju nekretninskih projekata za međunarodne investitore, a koji zadnjih pet godina radi u Istri.

“Riječ je o tipologiji objekta, arhitekturi koja se učestalo ponavlja u posljednje vrijeme na tom području, a što upućuje na to da je investitor kupio neko tipsko rješenje projekta i da mu je bio cilj brzo izgraditi, a ne razviti projekt koji će svojom arhitekturom predstavljati trajniju vrijednost području na kojem je izgrađen”, prokomentirao je.

Miroslav Škoro: ‘Jesam, platio sam kućicu na Adventu 100.000 kuna, jer mi koristi radi promocije’

U oglasu na Bookingu vidi se kako vila ima četiri sobe raspoređene u gotovo 300 kvadrata, hidromasažnu kadu, saunu, privatni bazen, veliku terasu za sunčanje…

I on ima svoju kućicu

Denis Mohenski već godinama dominira ovom manifestacijom. Njegova tvrtka Demo Rebus bez natječaja je preuzela cijelu zagrebačku špicu, od početka Gajeve, preko Varšavske, Bogovićeve, Petrićeve, Trga Petra Preradovića, kraj HNK pa do Trga Ante Starčevića.

Tamo je ove godine postavio 50 kućica, koje je Gradu platio 311.000 kuna, a svaku od njih dalje iznajmljuje za 35.000 do 100.000 kuna. I tako već godinama, još od 2016. U rujnu te godine osnovao je tvrtku i nakon nekoliko mjeseci sudjelovao na prvom Adventu. Samo tu godinu prijavili su dobit od 1,45 milijuna kuna.

Demo Rebus službeno nema zaposlenih. Formalno, vlasnica tvrtke je Sunčana Mohenski, a Denis joj je direktor.

Međutim, Mohenski ne iznajmljuje samo kućice podzakupcima po višestruko većim cijenama. On ima i svoju kućicu, i to na vrlo atraktivnoj lokaciji. Na početku Gajeve, uz sam rub Trga bana Jelačića, nalazi se jedna od najvećih kućica na Adventu, zvana “Šmek haus”. Tu Mohenski prodaje kobasice, piše 24sata.

Ne posluje Denis samo na Adventu. Sudjelovao je i na Ljetu na Zrinjevcu, a on, prema tvrdnjama jednog od zakupaca, zapravo i stoji iza cijelog tog festivala.

HOĆE LI GA KOŠTATI ADVENT? Zagrebački gradonačelnik i službeno prijavljen USKOKU

Na nedavno održanom Interliberu, Mohenski je bez natječaja zakupio prostor na Zagrebačkom Velesajmu i tamo postavio sedam kućica. Kad ne drma gradskim manifestacijama, Denis vodi bistro Deno na zagrebačkoj Ljubljanici. Tamo, na katu iznad bistroa, navodno se održavaju dogovori za važne poslove.

“On je glavni na Trgu i špici sa svojih 50 kućica. I on najmanje od svih ulaže u program Adventa, a definitivno kupi najviše novca od kućica zbog najbolje dodijeljenih lokacija”, kazao je sugovornik 24sata koji godinama posluje na Adventu.

On upozorava na još nešto. Deno ne naplaćuje sve svoje kućice od 35 do 100.000 kuna.

“Dio vam ide besplatno kao vraćanje usluge ljudima koji su bliski s gradonačelnikom i s nekima iz gradske uprave”, kazao je taj sugovornik za 24sata.

Ali kad je uopće Deno stupio na veliku scenu?

Nakon što je 2015. podignuta Uskokova optužnica protiv Ratimira Jurekovića, Josipa Nalisa, Josipa Katića, Zdenka Antunovića i Tedija Lušetića zbog namještanja poslova na Trgu bana Jelačića, otvorilo se mjesto za novog igrača, neokaljanog Uskokom. Tražio se netko spreman na suradnju. Tu u priču ulazi Zdravko Krajina, dugogodišnji vozač Milana Bandića.

Bandić tvrdi: ‘Advent je moje dijete i kao ćaća čvrsto stojim iza njega’

Poznato je da su Krajina i Mohenski u dobrim odnosima, a kuloari bruje i da su kumovi.

“Nismo u kumskim odnosima i Krajina me nije uveo u posao. Ja sam ugostitelj već 25 godina”, rekao je Mohenski za 24sata. Ali niz drugih ugostitelja koji rade na Adventu, sugovornici iz gradske uprave, rekli su drugu priču: Mohenski je sad “kralj Adventa” zahvaljujući vezama u gradskoj upravi.

Godinu dana nakon podizanja optužnice protiv kompromitiranih zakupaca gradskih prostora osniva se Demo Rebus. Novi, čisti igrač, bez Uskokove mrlje na sebi. Već te, prve godine, Mohenski sudjeluje na Adventu i okreće 3,55 milijuna kuna. Sljedeće godine Demo Rebus uprihoduje 3,57 milijuna, da bi u 2018. upisali prihode od 4,91 milijun kuna, a bruto dobit im je iznosila 1,4 milijuna kuna. Nije loše za vlasnika bistroa na Trešnjevci.

Pogledajte kako izgleda njegova nova vila.

Komentari