Bandić čestitao Božić Zagrepčanima: ‘Neka nas potakne na solidarnost s potrebitima’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

U povodu predstojećih božićnih i novogodišnjih blagdana, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić uputio je čestitku sugrađankama i sugrađanima koju prenosimo u cijelosti.

“Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani,

iskreno i odsrca vam čestitam Božić, blagdan mira i obiteljskog zajedništva, blagdan nade i radosti!

Neka Božić u naša srca i u naše domove unese veselje i sklad i neka nas potakne na solidarnost s potrebitima, a radost davanja neka svakodnevno obogaćuje naše živote! Neka nas Božić nadahnjuje u izgradnji tolerantnoga i slobodnog društva u kojem za svakoga drugog i drugačijeg ima mjesta i u kojem obiteljsko, ali i svako drugo zajedništvo nije fraza nego načelo koje se slijedi u nastojanju da budemo bolji i odgovorniji u društvu koje promiče razumijevanje i dijalog!


S mislima na svoje bližnje, svoj grad i svoju domovinu gradimo ustrajno i s ljubavlju! S tim porukama, drage sugrađanke i dragi sugrađani, čestitam vam Božić i želim vam dobro zdravlje, obilje sreće i zadovoljstva u novoj 2020. godini!”, stoji u čestitki gradonačelnika.

Gradonačelnik Bandić blagdansku je čestitku, među ostalima, uputio i uzoritom kardinalu, nadbiskupu Josipu Bozaniću, mons. Želimiru Puljiću, predsjedniku HBK i nadbiskupu zadarskome te mons. Giorgiu Lingui, apostolskom nunciju u Hrvatskoj.

Komentari